Ανάλυση του Mr Freeman Part 63



Πριν ξεκινήσω να γραφώ θέλω να σημειώσω πως δεν διεκδικώ καμία αλήθεια, απλά σχολιάζω τα δύσκολα παρατηρησημα σημεία του MF (Mr Freeman) στα πλαίσια των ικανοτήτων μου. Επίσης καλώ όλους να παίξουμε το ARG (Alternative Reality Game) του MF.

Είσαι πολύ ξανθός!
Η ονομασία του επεισοδίου δεν είναι «ΦΑΙ-ΣΚΑΤΑ-ΧΑΒΑΛΕΣ» όπως τοποθετείται το Jholidis chanel αλλά «Είσαι πολύ ξανθός». Αυτό έχει σημασία διότι για άλλη μια φορά ο MF μας παραπέμπει σε Fight Club (FC) του Τσακ Παλάνικ. Θυμάστε (όσοι έχετε δει την ταινια) πως καποιος γινεται μελος του FC σε πρωχωριμενο επιπεδο. Όταν ο πρωταγωνιστης  Ricky απευθυνοτανε σε νέο υποψηφιο μελος ειχε παρόμοιο ύφος με τον MF και πιο συγκεκριμένα έκραζε πολύ άσχημα τον άλλον προσπαθώντας να πτυχή απολυτή πειθαρχεία και εκμηδένιση ενδιαφέροντος για τον εαυτό σου μέσο του πόνου.
 Την εκμηδένιση του εαυτού την συναντάμε στο βιβλίο του Καστανεντα «Διδασκαλία του Ντον Χουάν». Ο δάσκαλος του πιστεύει πως όποιος άνθρωπος νιώθει ότι είναι το πιο σημαντικό και το πιο ουσιαστικό φαινόμενο στο σύμπαν δεν θα μπορέσει να βιώσει τον πραγματικό κόσμο που μας περιβάλλει. Είναι σαν να φορεί παρωπίδες με αποτέλεσμα να μην βλέπει τίποτε άλλο εκτός από τον εαυτό του. Η αίσθηση της προσωπικής σημαντικότητας καινή τον άνθρωπο βαρύ , απελπισμένο , αδέξιο και μάταιο. Αυτό το μειονέκτημα είναι ο πιο σημαντικός εχθρός του ανθρώπου και η λύση σε αυτό είναι ο δρόμος του πολεμιστή.  Τέλος παραθέτω τα λόγια του alter-ego του πρωταγωνιστή από το FC που έχουν ενδιαφέρον:
« Ήθελες να αλλάξεις τη ζωή σου αλλά δεν μπορούσες να το κάνεις μονός σου. Εγώ είμαι αυτός που θέλεις να είμαι! Εγώ έχω την εμφάνιση που θα ήθελες να έχεις. Εγώ γαμαω έτσι όπως θα ήθελες να γαμας. Εγώ είμαι έξυπνος, ταλαντούχος και το πιο βασικό είμαι ελεύθερος από εκείνα τα πράγματα που σε δεσμεύουν»
Σε αυτό το σημείο αποκαλύπτεται ο σκοπός του ARG , όπου αναζητώντας το κρυμμένο νόημα πίσω από την συμβολιολογια του MF άθελα σου αναζητάς τον άλλο σου εαυτό , ελεύθερο και αδέσμευτο.

Λευκός Λαγός
Ο λευκός λαγός με τις τρεις ουρές, το κόκκινο και το μπλε μάτι μας παραπέμπει στη ταινία Matrix. Στέλνοντας τον θεατή του ο MF προτείνει να δούμε μονοί μας πόσο βαθιά είναι η «μαύρη τρύπα» του λαγού.
  
 Παρεμπιπτόντως στο Matrix o λαγός πήδηξε από το παραμύθι «Άλικη στη χώρα των θαυμάτων» , ένα επικίνδυνο θα έλεγα παραμύθι για τα παιδιά και με κρυμμένο βαθύ φιλοσοφικό νόημα για ψαγμένους. Παρατηρήστε 7 ζάρες στη κολωτρυπιδα του λαγού δεν είναι τυχαίες. Ο αριθμός 7  είναι ένας συμβολισμός που επαναλαμβάνεται στα παραμύθια «Η Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων», «Ωραία Κοιμωμένη», «Χιονάτη και νάνοι» κ.α.  και έχει να κάνει με την 7πλη σύνθεση του ανθρώπου.
Η επταπλή σύνθεση του ανθρώπου είναι πολύ αρχαία. Ο άνθρωπος έχει επτά αρχές οι οποίες αντιστοιχούν στις επτά ξεχωριστές καταστάσεις συνείδησης γεφυρώνοντας το χάσμα ανάμεσα στο αντικείμενο και στο υποκείμενο. Πρόκειται για διάφορες κινητήριες δυνάμεις, οι οποίες εμψυχώνουν το ζωντανό ον.
Ο αριθμός 7 έχει μεγάλη σημασία και στο Σύμπαν μας είναι :
·         επτά τα χρώματα, επτά οι μουσικές νότες
·         επτά οι ηλεκτρονικές στοιβάδες του ατόμου
·         επτά οι ημέρες της εβδομάδας
·         επτά οι πλανήτες
·         τα ανθρώπινα όργανα κ.τ.λ
Σε παλιότερες εποχές θεωρούσαν ότι οι πλανήτες ήταν συνδεδεμένοι με τα όργανα και τα όργανα με τα βιώματα της ψυχής. Ακολουθώντας τον ίδιο αυτό Νόμο, δεν είναι παράξενο ο Άνθρωπος, ως μέρος της φύσης, να έχει επτά διαφορετικά επίπεδα συνείδησης ή αλλιώς 7 διαφορετικούς φορείς έκφρασης.
Τα επτά αυτά επίπεδα είναι τα εξής :
1     1 Αιθεροφυσικό σώμα (το φυσικό μας σώμα και η δύναμη που διατηρεί ενωμένα τα μόρια σε μια ορισμένη μορφή)
2.       Ζωτικό σώμα (Ενέργεια ζωής - ζωτικότητα)
3.       Συναισθηματικό ή Αστρικό (ανθρώπινες συγκινήσεις)
4.       Συγκεκριμένος νους ή κατώτερο νοητικό (Λογική και υπολογιστική σκέψη. Εγωιστική νοημοσύνη)
5.       Αγνός ή καθαρός νους (Αλτρουιστική διάνοια, υπακούει στις Θείες δυνάμεις και όχι σε εγωιστικά συμφέροντα)
6.       Διαισθητικός φορέας (άμεση αντίληψη των μεγάλων Αληθειών)
7.       Πνεύμα (Θείος σπινθήρας)

Τα πρώτα τέσσερα, αποτελούν την προσωπικότητα και τα επόμενα τρία την Τριάδα ή Ανώτερο Εγώ. Πολλοί λαοί μιλούσαν για την ύπαρξη τριών κόσμων στο Σύμπαν, τον κόσμο της ύλης, της ψυχής και του Νου.
  • ·         Ο κόσμος της ύλης, περιέχει το αιθεροφυσικό και το ζωτικό σώμα.
  • ·         Ο κόσμος της ψυχής, περιέχει το ζωτικό, το συναισθηματικό και το κατώτερο νοητικό.
  • ·         Ο κόσμος του Νου, περιέχει το κατώτερο νοητικό, τον καθαρό νου και τον διαισθητικό φορέα.
  • ·         Ενώ το Πνεύμα είναι το Ον - Ένα.

Μπλε φλόγα

Το φύλλο που καίει ο MF καίγεται με μπλε φλόγα. Κατά κόποι τρόπο ο ΜF ξέρει τη επιλογή μας , δηλαδή το μπλε χάπι, φοβόμαστε τον MF φοβόμαστε κάποιες αλήθειες για τον εαυτό μας

Ο ΜF μεταμορφώνεται σε Lemming

Καταρχάς ποιοι είναι οι lemming; Lemmings είναι τα τρωκτικά του διαδικτύου και όχι μόνο, με τα εξής χαρακτηριστικά:
  •   Ζουν σε αγέλες και σε κάθε πληροφοριακή μαλακια είναι έτοιμοι να πέσουν από το γκρεμό
  •    η νοημοσύνη της αγέλης υπολογίζεται εύκολα από τον εξής τύπο το IQ της αγέλης ίσον με το Ι: του πιο ηλίθιου μέλους δια το σύνολο των μελών
  •    απίστευτα ευκολόπιστοι και ανώριμη μάζα των χρηστών του διαδικτύου
  •   συμμετέχουν μαζικά σε όλα τα γεγονοντα του παγκοσμίου trolling
  •  παντού εκφράζουν την άποψη τους και γίνονται έξαλλοι μαζικά και είναι προκλητικά προβλέψιμοι
  •   συνήθως τα τρωκτικά του ιντερνέτ έχουν κάποιο αρχηγό, ο όποιος κατά κανόνα είναι υπαρκτό πρόσωπο. 

 Σε αυτο το σημείο γίνεται κατανοητό γιατί υπάρχει ανωνυμία γύρο από τους δημιουργούς του MF. Σε αντίθετη περίπτωση όλα τα Lemmings θα ακολουθιών πιστά τον «νέο αρχηγό» χωρίς να ενεργοποιούν τον εγκέφαλο τους με αλλά λόγια το ίδιο κοπάδι απλά με διαφορετικό βοσκό. Πολύ βασικό είναι να μην υιοθετούμε ρητά τις απόψεις του MF αλλά να τον ακούσουμε , να σκεφτούμε με κριτική και να αλλάξουμε παράλληλα το τρόπο σκέψης μας. Συμπερασματικά πρέπει όλοι να γίνουμε οι βοσκοί του εαυτού μας. Όλοι οι ανθρωπότητα πρέπει να γίνει σαν ένας ενιαίος οργανισμός ο όποιος δεν υπακούει τυφλά σε μια μικρή ομάδα ατόμων , αλλά διαλέγει το δρόμο της μέσα από την αλληλοκατανόηση.
Ο MF για πολλούς ανθρώπους είναι ελπίδα για σωτηρία από τη παγκόσμια σκατιλα. Ο άνθρωπος πρέπει να πέψη να ελπίζει σε κάποιον άλλο , πρέπει να σώσει μονός του τον εαυτό του. Ο άνθρωπος που αναζητεί τον σωτήρα, τον Μοηση του 21 πρώτου αιώνα είναι αδύναμος. Καράς είναι να πάρει τη ζωή στα χεριά του και να κάνει κάτι , αντί να κάθεται και να εκτρέφει τον κωλο και την κοιλία του. Ο κόσμος είναι σαν πλαστελίνη που είναι στα χεριά κάποιων μαλακοπητουρων οι όποιοι το μόνο που έχουν καταφέρει να φτιάξουν από αυτή είναι μαλακιες.

Πινακίδα με την επιγραφή CC / XX / II και η Γάτα Τσέσαϊρ
Τη στιγμή που κτυπάει  η αστραπή εμφανίζεται ο αγγελιοφόρος Γάτα Τσέσαϊρ  από το παραμύθι «Η Άλικη στη χώρα των θαυμάτων». 
Το τι σημαίνει η πινακίδα δεν μπόρεσα να σκεφτώ κάτι και ζητώ τη βοήθεια σας.
Η Γάτα Τσέσαϊρ μπορεί ναι είναι το παλιό καλό ξωτικό Tortoro, από την ιαπωνική σειρά των κινούμενων σχεδίων  «My neighbor Tortoro». Όταν το κινούμενο σχέδιο βρέθηκε τυχαία στα χεριά των παιδιών του Γουώλτ Ντισνεϊ τους είχε μαγέψει τόσο πολύ που άρχισαν τα το κοιτούν άπειρες φορές χωρίς καν να καταλαβαίνουν τη γλωσσά.
Άλλο ένα κομμάτι του πάζλ στο 0:16

O MF σε φόντο του Eton College
Το Eton College αποτελεί το μαργαριτάρι του βρετανικού εκπαιδευτικού συστήματος και είναι γνωστό για τους αυστηρούς κανόνες του και τη  πειθαρχεία. 18 απόφοιτοι του ιδρύματος έγιναν πρόεδροι της Μ. Βρετάνιας. Σε κάποια φάση ο MF δείχνει το ρολοϊ πού δείχνει 14 :15. Διαισθητικά βρήκα στο κατά Ιωάννη ευαγγέλιο κεφ 14 στοίχοι 1-5 το νόημα πιστεύω ταιριάζει
1 «Ας μην ταράζεται η καρδιά σας. να πιστεύετε στο Θεό, και σ’ εμένα να πιστεύετε.
2 Στην οικία του Πατέρα μου υπάρχουν πολλά μέρη διαμονής. Ειδεμή θα σας έλεγα ότι πορεύομαι να σας ετοιμάσω τόπο;
3 Και αν πορευτώ και σας ετοιμάσω τόπο, πάλι θα έρθω και θα σας παραλάβω κοντά μου, για να είστε και εσείς όπου είμαι εγώ.
4 Και όπου εγώ πηγαίνω ξέρετε την οδό».
5 Του λέει ο Θωμάς: «Κύριε, δεν ξέρουμε πού πηγαίνεις. Πώς μπορούμε να ξέρουμε την οδό;»

ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗ! THIS IS MY TERRITORY!
Μοιάζει με το παινάδι του νευρογεννετικου Ταρω του Ph, D Timothy Leary από το βιβλίο «The Game of Life» . Στα επόμενα επεισόδια  MF θα ξανααναφερθει σε κάρτες Ταρω και στη συγκεκριμένη περίπτωση αναφέρεται στη κάρτα « Emperior». Η κάρτα αυτή συμβολίζει την ιδιότητα του ανθρώπου να προσαρμόζεται στη γη και τη βαρύτητα. Τεχνικά σημαίνει συναισθηματική νοημοσύνη και αυτοπραγμάτωση. Μερικά από τα χαρακτηριστικά της κάρτας:
Σε φυλογενετικό στάδιο αναφέρεται σε κτηνώδες δύναμη στη κινητικότητα και στο ένστικτο της περιοχής (This is my territory!). Το άτομο μαθαίνει να δρα σύμφωνα με τα αισθήματα του , νιώθει τη δύναμη, ξέρει ποτέ να υποχωρήσει και πώς να αποφύγει την ταπείνωση
Βασικός στόχος-ο έλεγχος
Ζώδιο-Καρκίνος, ελληνικό σύμβολο-Θεά Εστία και το εβραϊκό γράμμα Xe
Δημιουργουμένη πραγματικότητα: ενστικτώδης έλεγχος του εδάφους , σαφής διαχωρισμός της «επικρατείας μου» από τα εχθρικά εδάφη.


Ταφόπλακα με επιγραφή «Gaudeamus igitur»

Ανάμεσα σε όχλο αμέτρητων ζοπμοανθρωπακων εμφανίζεται μια ταφόπλακα «Gaudeamus igitur» που σημαίνει «ας γλεντήσουμε τη ζωή» , κάλεσμα από το γνωστό φοιτητικό ύμνο του 12 αιώνα. 
Οι αξίες άλλαξαν από τότε...



Χαίρωμεν οὖν ὄντες νέοι,
μετὰ ἥβην ἡδεῖαν, μετὰ γῆρας πικρὸν,
χοῦς καθέξει ἡμᾶς.
Ποῦ εἰσιν οἱ πρὸ ἡμῶν
ἐν κόσμῳ γεγονότες;
Ἄπιτε εἰς οὐρανόν,
διάβητε πρὸς ᾍδην,
ἔνθαπερ ἀφίκοντο.
Βίος ἡμέτερος βραχύς,
βραχέως τελευτήσει,
ταχέως μόρος ἔρχεται,
ῥαγδαίως ἡμᾶς ἁρπάζει,
καὶ μηδενὸς φεισθήσεται.

Ζήτω ἡ ἀκαδήμεια,
ζήτωσαν διδάσκαλοι,
ζήτωσαν οἱ μαθηταί,
ἀενάως ἀνθίζοιμεν.

Ζήτωσαν αἱ παρθένοι,
ῥᾴδιαι, καλαί,
ζήτωσαν αἱ γυναίκες,
τρυφεραί, ἀγαπηταί,
ἀγαθαὶ καὶ φίλεργοι.

Ζήτω ἡ δημοσία ἀρχή,
καὶ ὅς/ἥ ἄρχει αὐτὴν,
ζήτω ἡμετέρα πολιτεία,
χορηγῶν εὐεργεσία.

Λύπη ἀπόλοιτο,
μισοῦντες ἀπόλοιντο,
διάβολος ἐρρέτω,
ὅστις φοιτητῶν ἐχθρός
φθονήσει ἡμᾶς φθινέτω.

Ζήτω ἡ κοινωνία ἡμῶν,
ζήτωσαν φιλομαθεῖς.
Λαμψάτω ἀλήθεια
ἀνθείτω ἀδελφότης
πατρίδος ἀκμαιότης.

Μητέρα τροφός ἐρρώσθω,
ἡ ἐκπαιδεύσασα ἡμᾶς.
Φίλους, ἐταίρους,
ἐκ διαφόρων τόπων
ἐσκεδασμένους ἐνθάδε συνήγαγε.



Στο 1:51 ο MF λέει « Άνθρωποι κοιτάξτε τον εαυτό σας» στα αγγλικά «Hey, People! Look at Yourself (συντόμευση :P.L.A.Y.)». Σαν να υπονοεί κάτι για το Alternative Reality Game;


1:52 Άνθρωποι ΑΑΑουυυ! Το κάλεσμα του MF σε ρολό Κοκκινοσκουφίτσας
Στον αποσυμβολισμο του παραμυθιού η εικόνα του μικρού κοριτσιού με τον κόκκινο σκούφο στο κεφάλι βρίσκεται η ψυχή που έχει συνείδηση του εαυτού της. Η γιαγιά (Βούδι-Διαισθητικός φορέας άμεση αντίληψη των μεγάλων Αληθειών) αντιπροσωπεύει τις αρχαίες δυνάμεις και την αρχαία σοφία που φθίνουν. Η Κοκκινοσκουφίτσα (Συναισθηματικό ή Αστρικό -ανθρώπινες συγκινήσεις) αναζητά την σοφία αλλά έχει νέες δυνάμεις γνώσης.

Όμως υπάρχουν παγίδες που στήνονται από τις σκοτεινές δυνάμεις του υλισμού και οι οποίες αντιπροσωπεύονται από τον λύκο. Η αθώα ψυχή αντιλαμβάνεται τα θέλγητρα του κόσμου των αισθήσεων και προς στιγμήν χάνεται μέσα τους. Οι σκοτεινές δυνάμεις θέλουν να καταστρέψουν την κοσμική σοφία και να πάρουν τη θέση της. Όταν η Κοκκινοσκουφίτσα πηγαίνει στο σπιτάκι δεν αναγνωρίζει τον λύκο στην αρχή αλλά μετά αντιλαμβάνεται τη ζωική του φύση. Στην στιγμή ο λύκος πηδά και καταβροχθίζει και αυτήν. Η ψυχή έχει καταβροχθισθεί από τις δυνάμεις του κακού, είναι μια περίοδος δοκιμασίας, μια διαδικασία μύησης παρόμοια με του Ιωνά στην κοιλιά της φάλαινας. Όμως ανώτερες δυνάμεις είναι διαθέσιμες. Ο κυνηγός (Μάνας-Αγνός ή καθαρός νους (Αλτρουιστική διάνοια, υπακούει στις Θείες δυνάμεις και όχι σε εγωιστικά συμφέροντα)) βρίσκεται εκεί σαν τη σοφή δύναμη της μοίρας. Το ψαλίδι είναι σημάδι της αφυπνισμένης του συνείδησης. Η Κοκκινοσκουφίτσα σώζεται. Το ίδιο και η γιαγιά. Οι δυνάμεις του κακού καταστρέφονται. Η ψυχή έχει αντιληφθεί τις παγίδες του υλικού κόσμου και στο μέλλον ξέρει πιο μονοπάτι να διαβεί.
1:52  «HUM» τελευταία συλλαβή από τα μάντρας «Om mani padme hum» http://en.wikipedia.org/wiki/Om_mani_padme_hum
Η τελευταία συλλαβή από τις έξη συμβολίζει την έκτη δράση από τα «pāramitā». Η pāramitā είναι η οδός προς τη φώτιση και αποτελείται από έξι δράσεις http://en.wikipedia.org/wiki/P%C4%81ramit%C4%81
1.       Γενναιοδωρία (Dana)
2.       Ευγένεια (shila)
3.       Υπομονή (kshanti)
4.       Επιμέλεια (viria)
5.       Διαλογισμός 
6.       Σοφία (Prajñāpāramitā) http://en.wikipedia.org/wiki/Prajnaparamita HUM
Με τη σειρά το Hum έχει την εξής σημασία:
Εξαγνίζει την επιθετικότητα και το μίσος
Ανήκει στη Naraka ( Αδης ) http://en.wikipedia.org/wiki/Naraka_%28Buddhism%29 από τα Σαμσαρικα Πεδία   http://en.wikipedia.org/wiki/Samsara_%28Buddhism%29
Το αντιπροσωπευτικό χρώμα είναι το Μαύρο
Εκπροσωπείται από την θεότητα της «ποιότητας της συμπόνιας»

1:45 Το αχόρταγο σκουλήκι τρώει με μανία τα γράμματα «Show must go on» 
«Show must go on» είναι το τελευταίο τραγούδι του Freddie Mercury από τους  Queen
«Show must go on» ονομασία του τελευταίου επεισοδίου από την ιαπωνική σειρά κινούμενων σχεδίων The Big O. Η υπόθεση έχει να κάνει με περιπατείς ενός μεσάζοντα 40 χρόνια μετά από τη μυστηριώδης απώλεια μνήμης όλης της ανθρωπότητας  http://en.wikipedia.org/wiki/The_Big_O
«Show must go on»  ακούγεται στη ταινία «Moulin Rouge» και 99 Francs που μαλλον αξίζει να δούμε


2:00 
Το στιγμιότυπο θυμίζει την ταινία Forest Camp την αποτυχημένη αλέα γαρίδων.

2:08 -2:10 
Λυρική παρέκβαση με τη μορφή εκπαιδευτικού βίντεο για το αντανακλαστικό του εμετού. Μάλλον θέλει να πει πως ακόμα και αν το βρήκε κάποιος το μήνυμα το φτύνει σχεδόν αντανακλαστικά.


2:27
  Πρώτη εμφάνιση του μεγάλου MF που κοιτάζει από ψιλά, μάλλον μας παραπέμπει στη «Μεγάλο αδελφό» του George Orwell. Προφητικό βιβλίο με τρομακτικές αλήθειες. http://en.wikipedia.org/wiki/Big_Brother_(Nineteen_Eighty-Four)

 
2:39 

 απογοητευμένος θεατής πετάει  7 σπαθιά στον MF, και στη συνεχεία ο MF ανακοινώνει «επτά-μηδέν». Να θυμίσω πως 10/10/2009 σε ένα φιλικό αγώνα ποδόσφαιρου  μεταξύ των οπαδών της εθνικής Ρωσίας και εθνικής Γερμανίας κέρδισαν 7-0 τους γερμανούς.
Με τη μορφή του βιτρούβιου άνδρα ο MF φωνάζει παριστάνοντας τον προπονητή «πρέπει να είστε πιο δραστήριοι χρυσά μου!»  Η ζωγραφιά του βιτρούβιου άνδρα του Λεονάρντο Ντα Βίτσι  συχνά χρησιμοποιείται ως αφανέρωτη εσωτερική  συμμετρία του ανθρώπινου σώματος και περαιτέρω όλου του σύμπαντος. Τη στιγμή που κυλίει ο βιτρούβιος άνδρας  στο «χιονακι διακρίνονται εβραϊκά γράμματα
·         ר — Resh ή  ך — Kaph,
·         ו — Vav
·         ת — Tav
Σχηματίζεται  תוך — νόημα  ή  תור — ουρά
Επίσης , רוח —«αέρας» που μπορεί να συνδεθεί με το προηγούμενο αλχημικό σύμβολο της γης
תור — τρυγονι . Υπάρχει ένα παραμύθι του Λεονάρντο Ντα Βίντσι με πρωταγωνιστές δυο τρυγόνια που λέγεται «Αφοσίωση»




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια