Mr Freeman part 64 "Αυνανίζεστε;" (όσα δεν προσέξαμε)


Ακολουθεί η ανάλυση του επεισοδίου και η ερμηνεία των μηνυμάτων του

0:05—0:08 -Ecce Homo -πάνω στον πινάκα




Ο Φρειδερίκος Βίλχελμ Νίτσε χρησιμοποίησε αυτή τη φράση στη αυτοβιογραφία του «Ίδε ο Άνθρωπος. Πώς γίνεται κάποιος αυτός που είναι» («Ecce Homo. Wie man wird, was man ist», 1888)


http://evaggelia-p.blogspot.com/2008/07/blog-post_09.html

Ecce Homo — «δο νθρωπος» λόγια του Πόντιου Πιλάτου για τον Ιησού Χριστό .

Στην τέχνη αυτή η παράσταση συνήθως απεικονίζεται με:

το Πιλάτο που λέει — «δο νθρωπος»

και καμιά φορά απεικονίζονται όλοι εκείνοι που φωνάζουν «Σταύρωσε τον! Σταύρωσε τον!» δηλαδή φαρισαίοι , φύλακες και όχλος. Η Ιησούς έχει δεμένα τα χεριά με σχοινί.

Όχι μοναχά η απαγόρευση του αυνανισμού , αλλά γενικά η σεξουαλική καταπίεση μεταμορφώνει τον Άνθρωπο σε «ανθρωπάκο» υποστηρίζει ο Wilhelm Reich στο βιβλίο του Άκου Ανθρωπάκο. Πιστεύει πως η σεξουαλική καταπίεση χρησιμοποιείται από την εξουσία και κυρίως από την εκκλησία για να υποτάξει το άτομο. Από την παιδική κιόλας ηλικία προετοιμάζει το έδαφος υποταγής σε μια ανώτερη εξουσία . Η μη εκπλήρωση η σεξουαλικών αναγκών παρεμποδίζει την πνευματική ανάπτυξη.

http://www.greek-news.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2725:wilhelm-reich--&catid=29:2008-07-23-10-06-51&Itemid=200

Η αντίληψη που είχε για τα πράγματα και οι ανακαλύψεις του Wilhelm Reich ήταν πολύ πλατιές και δεν μπόρεσαν να χωρέσουν στα "στενά καλούπια" της τότε επίσημης επιστήμης. Έτσι έφτασε στο σημείο να θεωρηθεί από πολλούς ως τρελός. Ήταν ένας από τους επιστήμονες που δυσφημήθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό και προκάλεσε μεγάλη επίθεση από διαφορετικά συμφέροντα και ομάδες ανθρώπων. Τα βιβλία του απαγορεύτηκαν στη Σοβιετική Ένωση και κάηκαν στη Γερμανία, ενώ στις Η.Π.Α. κατέστρεψαν όλες τις επιστημονικές του συσκευές, απαγόρευσαν οποιαδήποτε περαιτέρω εφαρμογή ανακαλύψεων του σε ανθρώπους και συνέχιση των ερευνών και πειραμάτων.

Ο Wilhelm Reich είχε παρόμοια μοίρα με όλους τους φιλοσόφους και επιστήμονες που αντιστεκόντουσαν στην εξουσία. Καταδικαστικέ από το δικαστήριο των ΗΠΑ και φυλακίστηκε ενώ πολλά συγγράμματα του κάηκαν σε κλίβανο κατ εντολή του δικαστή.

01:49 ο Freeman λέει για τα κοινά που έχουμε με τον Ναπολέοντα και τον πρωθυπουργό εμφανίζονται μικρογραφίες τα αυτών των προσωπικοτήτων . Όταν ,όμως, αναφέρεται στο Σωκράτη αντί για μικρογραφία εμφανίζονται λέξεις στα ρωσικά «афтар выпей йаду» που σημαίνει στη web-αργκό της web-αλητείας «συγγραφέας ( ή δημιουργός )!άντε τραβά και αυτοκτόνα» Να θυμίσω πως ο Σωκράτης αναγκάστηκε να πιει το κώνειο καθώς στη Δίκη του επικράτησε η δύναμη του όχλου.


«Ecce Homo» ή «Voilà un homme» ήταν από τα πρώτα λόγια του Ναπολέοντα στη συνάντηση του με Γιόχαν Βόλφγκανγκ Γκαίτε. Θεωρείται πως ο αυτοκράτορας χρησιμοποίησε αυτή τη φράση «Voilà un homme» «να ο Άνθρωπος» σε μια χαρούμενη απάντηση στη ερώτηση του Διογένη «αναζητώ των άνθρωπο»


http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B9%CF%8C%CF%87%CE%B1%CE%BD_%CE%92%CF%8C%CE%BB%CF%86%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B3%CE%BA_%CE%93%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B5

«Ecce Homo» -ονομασία μιας έκθεσης φωτογραφίας πάνω σε θέμα της ομοφυλοφιλίας της φωτογράφου Elisabeth Ohlson Wallin το 1998. Οι 12 σκανδαλώδες φωτογραφίες προκάλεσαν οργή της εκκλησίας.




1:25 όταν τοποθετείται η τούρτα στο φούρνο το ρολόι ο Freeman δείχνει 38:29

1) Σύνολο μηνών και ημερών που απομένουν από την ημερομηνία 21 12 του 2012. Ο Freeman είχε αναφερθεί στο part 0. Υπονοεί το τέλος της σειράς; Ή το τέλος του κόσμου;

2) Από την Βίβλο -Η Γένεση κεφάλαιο 38 εδάφια 2 έως 9 όντος περιγράφουν την ιστορία του Αυνάν και του αδελφού του και της γυναίκας του.

3) 38:29 Κοράνι -περιγράφει πως το ιερό κείμενο πρέπει να τα μελετάνε μόνο εκείνοι που έχουν τη λογική και διορατικότητα

01:27 παίζει Alex Masi Bach « Toccata and figue»

0:37 και 3:02 εμφανίζεται το πρώτο κομμάτι του παζλ

1:43 υπονοεί το Yellow Submarine των Beatles;

2:59 οθόνη σε στιλ παλιού κινηματογράφου για μια στιγμή περνά «don’t OBEY»






Μάλλον παραπομπή στη ταινία Τhey Live (1988) του John Carpenter




Η ιδέα χρησιμοποιήθηκε στο βιντεοκλίπ SQ-1 - Can You Feel...








Επίσης φαίνεται ανάποδο τρίγωνο

Αλχημικό σύμβολο ΓΗ συσχετίζεται με πρακτικά υλικά προβλήματα καθώς και με επιστροφή στη δική μας πραγματική και βαθιά φύση. Επίσης συσχετίζεται με την γεννητικότητα, προαγωγή στη δουλεία, διαχείριση υλικών πόρων, με την οικολογία ,προστασία του περιβάλλοντος , παλιών αντικειμένων, κληρονομιάς , καθώς και με την προστασία των ηλικιωμένων.








και η τελική φάρσα, μου θυμίζει τις φάρσες που έκαναν στη ταινία Fight Club (1999)

Ω ΝΑΙ!!! τα βίντεο του Mr Freeman έχουν πολλά περισσότερα να μας πουν απ ότι νομίζαμε!

όποιος μπορεί να παρατηρήσει περισσότερα 'η να συσχετίσει αυτά τα τα γεγονότα ας με βοηθήσει παρακαλώ!

P.S. πάω να διαβάσω το "Άκου ανθρωπάκο" )))

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. εχω βρει οσα κρυμμενα καρε υπαρχουν και εχω να πω οτι αποτελουν στοιχεια αλχημειας.γιατι??
    επισης,υπαρχουν λατινικες φρασεις και σαφεις αναφορες στο μεγαλο αδελφο μιας και αφιερωνει ολοκληρο επεισοδιο στις αναφορες για το δολαριο.εχω παρα πολλες αποριες και δεν ξερω απο που να ξεκινησω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στη πρώτη εικόνα που έχεις επισημάνει με το ''ECCE HOMO'' και σχετίζεται εκτός των άλλων και με το Νίτσε, παρατήρησα πώς τα πόδια του Mr.Freeman σχηματίζουν τη σβάστικα. O Χίτλερ πάτησε πάνω στα νιτσεϊκά έργα για να οικοδομήσει τη θεωρία του ναζισμού. Οπότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή